top of page

Levensverzekeringen

VL1.jpg

Een levensverzekering is afhankelijk van het leven of de dood van een natuurlijk persoon.Er zijn diverse vormen van levensverzekeringen waarvan wij een aantal hier toelichten: 

 

OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING

De goedkoopste soort levensverzekering, omdat deze uitsluitend uitkeert bij overlijden binnen de verzekerde periode. Deze wordt vaak afgesloten om een (financiële) verplichting af te dekken, denk aan het (geheel of gedeeltelijk) aflossen van hypotheek of het verzorgd achterlaten van nabestaanden bij overlijden. Ook zakelijk wordt deze verzekering vaak gesloten (compagnonverzekering) om de erfgenamen te kunnen uitkopen bij het overlijden van een van de eigenaren van een bedrijf. 

 

LIJFRENTEVERZEKERING

 

Deze verzekering wordt ook vaak pensioenverzekering genoemd. Een lijfrente is een periodieke uitkering op het leven van één of meer verzekerden gedurende een bepaalde periode (tot maximaal levenslang). Ze wordt gesloten om in een inkomen te voorzien. Denk hierbij aan aanvulling van AOW of sparen om eerder te stoppen met werken. De premies voor deze verzekering zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De uitkeringen worden echter als inkomen belast. 

 

KAPITAALVERZEKERING

 

Zoals de naam reeds aangeeft is dit een verzekering met als doel om een kapitaal bij elkaar te sparen, bijvoorbeeld voor het aflossen van een hypotheek in de toekomst. Natuurlijk kunnen er vele andere doelen zijn waarvoor u een kapitaalverzekering wil afsluiten. U bepaalt dan zelf welk bedrag u wilt inleggen en hoelang de looptijd dient te zijn. Er zijn wel fiscale grenzen waarmee u rekening dient te houden.

 

UITVAARTVERZEKERING

 

De kosten van een begrafenis of crematie bedragen al snel € 6.000,- tot € 8.000,-. Er zijn diverse manieren om de kosten van een uitvaart af te dekken. Meest voorkomend zijn de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. De kapitaalverzekering keert bij overlijden een verzekerd bedrag uit waarmee de kosten van de uitvaart kunnen worden betaald. De naturaverzekering regelt en verzorgt de uitvaart en kan meestal naar eigen wens worden ingericht. 

 

SPAARPOLIS/BELEGGINGSVERZEKERING 

 

Ook wel kapitaalverzekeringen eigen woning of spaar/beleggingsrecht eigen woning genoemd. Deze verzekeringen of spaarrekeningen worden gesloten voor aflossing van een hypotheek. Hierbij blijft de renteaftrek gelijk gedurende de looptijd van de hypotheek (maximaal 30 jaar) gelijk. Het rentevoordeel is onder bepaalde voorwaarden onbelast.

 

GGV adviseert u graag uitgebreid over de meest aantrekkelijke fiscale mogelijkheden in uw situatie. Voor MEER INFORMATIE verwijzen wij graag ook naar de website van AtotZekerheid van het verbond van verzekeraars. Wenst u meer informatie over levensverzekeringen die het beste passen bij uw persoonlijke situatie? Bel ons voor een afspraak of stel uw vraag hier online.

bottom of page